Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Deskripce vnějších brousících strojů
Brychta, Tomáš ; Opl, Miroslav (oponent) ; Blecha, Petr (vedoucí práce)
V této bakalářské práci je provedena rešerše a popis vnějších brousících strojů.V úvodu práce jsou uvedeny cíle kterých má být při vypracování dosaženo.Práce obsahuje všeobecný úvod o broušení, kde je uvedena definice broušení, popis a rozložení zrn na brousícím kotouči, parametry brousících kotoučů, dosahované geometrické přesnosti, dosahovaná kvalita povrchu, průřez třísky,definice hlavního a vedlejšího pohybu a řezné poměry na nástroji a na obrobku při broušení. Dále pak obecné rozdělení typů brousících strojů, přehled a rozdělení výrobců brousících strojů, s odkazy na jejich internetové stránky a s údajem o zemi původu každého výrobce. Poté se zaměřuje pouze na vnější brousící stroje a na jejich rozdělení. U hrotových brusek je uvedeno jejich rozdělení a charakteristika, způsoby broušení a popis každého způsobu broušení na těchto bruskách a jsou uvedeny také výrobci hrotových brusek s konkrétními typy strojů. U každého stroje jsou uvedeny jeho přednosti a technické parametry.U profilových brusek je uvedena jejich charakteristika,výrobci profilových brusek a typy těchto strojů. U rovinných brusek je uvedena charakteristika rovinného broušení, rozdělení rovinných brusek, způsoby broušení a popis každého způsobu, výrobci těchto brusek a typy jednotlivých strojů s jejich přednostmi a technickými parametry. Posledním typem vnějších brousících strojů jsou brusky bezhroté.Je uvedena charakteristika bezhrotého broušení, způsoby broušení a popis každého způsobu, výrobci bezhrotých brusek a typy těchto strojů s jejich popisem a technickými parametry.U bezhrotého broušení jsou uvedeny i způsoby oboustranného broušení s příklady využití tohoto broušení. Práce je zakončena závěrem, kde je uvedeno celkové zhodnocení v oblasti vývoje brousících strojů, prostředky a inovace, které výrobci používají ke zkvalitňování a ke zvýšení přesnosti strojů.
Deskripce vnějších brousících strojů
Brychta, Tomáš ; Opl, Miroslav (oponent) ; Blecha, Petr (vedoucí práce)
V této bakalářské práci je provedena rešerše a popis vnějších brousících strojů.V úvodu práce jsou uvedeny cíle kterých má být při vypracování dosaženo.Práce obsahuje všeobecný úvod o broušení, kde je uvedena definice broušení, popis a rozložení zrn na brousícím kotouči, parametry brousících kotoučů, dosahované geometrické přesnosti, dosahovaná kvalita povrchu, průřez třísky,definice hlavního a vedlejšího pohybu a řezné poměry na nástroji a na obrobku při broušení. Dále pak obecné rozdělení typů brousících strojů, přehled a rozdělení výrobců brousících strojů, s odkazy na jejich internetové stránky a s údajem o zemi původu každého výrobce. Poté se zaměřuje pouze na vnější brousící stroje a na jejich rozdělení. U hrotových brusek je uvedeno jejich rozdělení a charakteristika, způsoby broušení a popis každého způsobu broušení na těchto bruskách a jsou uvedeny také výrobci hrotových brusek s konkrétními typy strojů. U každého stroje jsou uvedeny jeho přednosti a technické parametry.U profilových brusek je uvedena jejich charakteristika,výrobci profilových brusek a typy těchto strojů. U rovinných brusek je uvedena charakteristika rovinného broušení, rozdělení rovinných brusek, způsoby broušení a popis každého způsobu, výrobci těchto brusek a typy jednotlivých strojů s jejich přednostmi a technickými parametry. Posledním typem vnějších brousících strojů jsou brusky bezhroté.Je uvedena charakteristika bezhrotého broušení, způsoby broušení a popis každého způsobu, výrobci bezhrotých brusek a typy těchto strojů s jejich popisem a technickými parametry.U bezhrotého broušení jsou uvedeny i způsoby oboustranného broušení s příklady využití tohoto broušení. Práce je zakončena závěrem, kde je uvedeno celkové zhodnocení v oblasti vývoje brousících strojů, prostředky a inovace, které výrobci používají ke zkvalitňování a ke zvýšení přesnosti strojů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.